OPERA ÖĞRENCİMİZ SAMED MEVLÜD MUSTAFA “ZEHRA YILDIZ GECESİ”NDE SAHNE ALIYOR

Zehra Yıldız Kültür ve Sanat Vakfı; Türk Opera Sanatçısı Zehra Yıldız’ın adını ve anısını yaşatmak, ülkemizin genç, yetenekli opera sanatçılarını keşfetmek, opera ve bale gibi görsel ve işitsel sanatların yurt genelinde tanıtımını ve yaygınlaştırılmasını desteklemek amacıyla kurulmuştur.
Yirmi beş sene önce vefat eden Opera sanatçısı Zehra Yıldız adına kurulan vakıf, her yıl Aralık ayında, “Zehra Yıldız Gecesi” adı altında bütün dünyadan belli kriterlere göre seçilmiş genç opera yıldızlarını ağırlıyor ve konserler veriyor.
Bu sene de Akenerji Elektirik Üretim A.Ş ve İstanbul Gedik Üniversitesi’nin destekleri ile 11 Aralık 2022 tarihinde Zorlu PSM, Turkcell Platinum Sahnesi'nde, dünyaca ünlü solist Bas-Bariton Burak Bilgili, Soprano Burcu Hancı ve Piyanist Gökhan Aybulus ile birlikte, altı genç yetenekten biri olarak seçilen Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Şan Anasanat Dalı son sınıf öğrencimiz, Samed Mevlüt Mustafa (Ögr.Gör.Levent Ayan sınıfı) Üniversitemizi ve okulumuzu gururla temsil edecek.
Öğrencimize başarılar diliyoruz!!!

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir