Tarihçe

Çukurova Üniversitesi bünyesinde bir Devlet konservatuvarının kurulması, Kültür ve Turizm Bakanlığının Ankara, İstanbul ve İzmir dışında Anadolu'da  bir  orkestranın kurulma  fikrinden  doğmuştur. Bu fikrin hayata geçmesi, bakanlık işlemlerinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 21 Kasım  1986  tarihinde  yapmış olduğu  toplantıda   Çukurova Üniversitesi bünyesinde Rektörlüğe bağlı Çukurova Üniversitesi  Devlet Konservatuvarı açılmasının karara bağlanmasıyla oluşmuştur.

1989-1990 eğitim öğretim döneminde Piyano ve Yaylı Çalgılar Ana Sanat  Dallarının Hazırlık ve Lise devresi ile eğitime başlayan Konservatuvarda,

1990-1994 yılları arasında her yıl bir üst sınıf açılmış ve Lise 1. sınıfına Şan ve Nefesli Çalgılar Sanat dalları eklenmiştir. Lisans düzeyinde de eğitim ve  öğretim  yapılması  kararı  çerçevesinde altyapı hazırlıkları tamamlanarak  1995-1996 eğitim-öğretim yılında Lisans Devresinde eğitime başlanmıştır.

Konservatuvarımız  1997  yılında  şu  an  faaliyette   bulunduğu   kendi  binasına  taşınmış olup, açılışı  8 Nisan 1997 tarihinde 9. Cumhurbaşkanımız Sn. Süleyman Demirel tarafından yapılmıştır. Müzik ve Sahne Sanatları  İlköğretim Okulu ise, 1998-1999 eğitim - öğretim yılında açılarak eğitime başlamıştır.