Yarı Zamanlı Eğitim Programı Kayıt Kabul Yönergesi

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI

YARI ZAMANLI EĞİTİM PROGRAMI KAYIT KABUL YÖNERGESİ

Amaç ve Kapsam

Madde-l) Bu yönerge, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Eğitim Programı Yönergesinin 9., 10. ve 11. maddesine göre İlkokulların 1., 2.,  3. ve 4.  sınıflarından Yarı Zamanlı Eğitim Programı’nın iki aşamalı kabul sınavlarına başvuru yapacak  öğrencilerin genel ve özel koşullarını düzenler.

Öğrenci Kabul ve Kayıt Koşulları

Madde-2) Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Eğitim Programına alınacak öğrencilerde aranacak genel koşullar şunlardır:

a) (Konservatuvar Yönetim Kurulu 28/03/2019 6/3) Sağlık yönünden elverişli olduğu, resmi sağlık kuruluşlarından alınan rapor ile saptanmış olmak.

b) Resmi veya özel bir okuldan disiplin suçu nedeniyle ilişkisi kesilmemiş olmak.

c) İlgili sanat dallarının gerektirdiği özel koşulları ve aranan nitelikleri taşımak.

d) Aday kaydını ilan edilen süre içinde yaptırarak sınavlarda başarılı olmak.

Madde-3) (Senato 09/06/2015 9/4) Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Eğitim Programının 1., 2., 3. ve 4. sınıflarına Piyano Anasanat Dalı’nda , Üflemeli-Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı’nda, Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı’nda ve Bale Anasanat Dalı’nda sınıf bazında belirlenen kontenjanlar Konservatuvar Kurulunun görüşü alınarak Konservatuvar Yönetim Kurulu tarafından önerilir ve Rektörlük Makamı tarafından onaylanarak belirlenir.

Alınacak Öğrencilerde Aranacak Özel Koşullar Şunlardır:

Madde-4) (Senato 09/06/2015 9/4)  Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Eğitim Programına alınacak öğrencilerde aranacak özel koşullar şunlardır:

a)  Müziksel işitme, bellek ve ritim algılama yeteneklerine sahip olmak.

b) Piyano Anasanat Dalı, Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı ve Üflemeli-Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı ve Bale Anasanat Dalı için gerekli uygun el, kol ve parmak yapısı gibi fiziksel özelliklere sahip olmak.

c) Zihinsel, ruhsal ve bedensel engeli bulunmamak, geçmişte spastik ve kas hastalıkları geçirmemiş olmak.

Ön Kayıt

Madde 5) (Senato 09/06/2015 9/4) (1) Konservatuvar Kurulu’nun görüşü alınarak Yönetim Kurulu tarafından önerilen Senato kararı ile belirlenen ön kayıt tarihleri Rektörlük tarafından ilan edilir.

(2) Kabul sınavlarına başvuruda bulunmak isteyen adayların ilan edilen tarihlerde ön kayıt yaptırması zorunludur.

(3) Kayıt-kabul koşullarını taşımayan adaylar ön kayıt başvurusunda bulunamazlar.

(4) İlan edilen süre içerisinde bölüm tercihlerini yaparak “Ön Kayıt Formu”nu dolduran ve istenilen belgeleri teslim eden adaylara sınav giriş belgesi verilir. Belgesi olmayan adaylar hiçbir şekilde kabul sınavına alınmayacaktır.

(5) “Ön Kayıt Formu”nda yanlış beyanda bulunan adayların, kabul sınavlarında başarılı olmaları durumunda dahi, kesin kayıtları yapılmaz, yapılanların ise kayıtları iptal edilir.

Kabul Sınavı

Madde-6) Kabul sınavları iki aşamalıdır:

a) Baraj sınavında adayların bölüm ve anasanat dallarının gerektirdiği genel yetenek, duyuş ve fiziksel yapı değerlendirmesi yapılır. Bu sınavda 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar kesin kabul sınavına girmeye hak kazanır.

b) Kesin kabul sınavında adayların sanat dallarının gerektirdiği özel yetenek ve fiziksel yapı değerlendirmesi yapılır. Değerlendirmede adayın özel yetenek, zekâ, refleks ve fiziki uygunluğu da göz önüne alınır. Kesin kabul sınav komisyonunca adaya en uygun sanat dalı belirlenerek bu sınavda 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar en yüksek puandan başlanarak kontenjan sayısına göre sıralanır.

Nakil ve Geçiş

Madde -7) (Senato 09/06/2015 9/4)

a) Konservatuvarların Yarı Zamanlı Eğitim Programları’ndan (veya benzeri eğitim programlarından) nakil ve geçişler;

(1) Konservatuvarların Yarı Zamanlı Eğitim Programları’nda (veya benzeri eğitim programlarında) eğitim gören öğrenciler okudukları öğretim yılını başarı ile tamamladığı takdirde bir üst sınıfa devam etmek üzere Konservatuvarımız Yarı Zamanlı Eğitim Programı’na geçiş yapabilirler.

(2) Kurumlar arasında nakil ve geçişler yarıyıl ve yaz tatillerinde olmak üzere yılda iki kez yapılır.

(3) Yaz tatilindeki nakil başvuruları ağustos ayı içerisinde alınır, eylül ayının ilk haftasında, yarıyıl tatili içerisindeki nakil başvuruları ise yarıyıl tatili boyunca alınır ve ikinci dönemin ilk haftasında sonuçlandırılır.

(4) Nakiller;

a)  Nakil olunacak sanat dalında kontenjan bulunması,

b) Nakil olunacak Anasanat Dalı tarafından yapılacak sınavlarda başarılı olunması halinde gerçekleşir.

Kesin Kayıt

Madde-8)  Okulun kesin kabul sınavlarında başarılı olan adayların, ilgili sanat dalına, Rektörlükçe ilan edilen tarihlerde kesin kayıtlarını yaptırması gerekmektedir.

Sağlık Kontrolleri İle İlgili Bilgiler

Madde-9) Resmi sağlık kuruluşlarında yapılacak olan kontrollerin amacı, adayın gelecekte öğrenimini engelleyebilecek bir durumun önceden saptanmasıdır.

İki aşamalı kabul sınavları, nakil geçiş sınavları ve seviye tespit sınavlarında başarılı olarak, sanat dalları belirlenmiş göz, kulak-burun-boğaz, ortopedi ile ilgili bedensel engeli ve ruhsal engeli olmayan asil adaylar kesin kayıt, yedek adaylar da ön-kayıt yaptırabileceklerdir.

Yürürlük

Madde-10) Bu yönerge Çukurova Üniversitesi Senatosu’nun kabul ettiği 05/05/2014 tarih ve 10/21 sayılı toplantı kararı ile yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde-11) Bu yönergeyi Konservatuvar Müdürü yürütür.

Yönergenin Kabul Edildiği Senatonun

05/05/2014