Öğr. Gör. Boris Hristov TUNTEV

08.09.1967 yılında Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde doğdu. 9 yaşında Plovdiv'deki "Dobrin Petkov" Müzik Okulu'nun giriş sınavlarını kazanarak viyolonsel eğitimine başladı. Öğrenciliği süresince iki kez Plovdiv Devlet Filarmoni Orkestrası'nın solisti oldu. "Dobrin Petkov" Müzik Okulu'ndaki orta ve lise eğitimini 1986 yılında tamamladı. 1988 yılında Sofya'daki "Pancho Vladigerov" Müzik Akademisi'nin giriş sınavlarını kazanarak Prof. Zdravko Yordanov'un öğrencisi olarak viyolonsel eğitimine devam etti. 1993 yılında akademiden "Viyolonsel" ve "Oda Müziği" dallarında yüksek lisans derecesi alarak mezun oldu.

Müzik eğitimi boyunca bir çok ulusal yarışmaya katılıp dereceler aldı:

- 1983, Provadia, "Svetoslav Obretenov" viyolonsel yarışmasında Üçüncülük.

- 1984, Yambol, "Altın Diana" oda müziği yarışmasında İkincilik.

- 1985, Yambol, "Altın Diana" oda müziği yarışmasında Birincilik.

- 1986, Köstendil, "Genç Sanatçılar" viyolonsel yarışmasında İkincilik.

1991 yılında, Bulgaristan'ın ilk özel senfoni orkestrası olan, "New Symphony Orchestra/Yeni Senfoni Orkestrası"nın kurucularından biridir ve viyolonsel grup şefi ile orkestranın solisti olarak konserler verdi. 1992 yılında Bubenreuth, Almanya'da resital verdi. "Yeni Senfoni Orkestrası"nda çalışmasının yanı sıra 1995 yılından 1999 yılına kadar Plovdiv Devlet Operası'nda Grup Şef Yardımcısı olarak çalıştı. Plovdiv Operası'ndaki çalışmaları sırasında Avrupa'nın birçok yerinde (Stats Opera-Berlin, Madrid Operası, v.b.) konserler vermiştir.

Bulgaristan'da geçirdiği yıllarda birçok resital, oda müziği ve solo konserler verdi. Ekim 1999 yılında Adana, Türkiye'ye geldi ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nda "misafir sanatçı" olarak çalışmaya başladı. 2013 yılından bu yana Ç.Ü. Devlet Konservatuvarı'nda yabancı sözleşmeli kadrosunu kazanarak "Oda Müziği" ve "Viyolonsel" öğretmeni olarak çalışmaya başladı.

Temmuz 2013'te Orleans, Fransa'da ki Chateau de la Fontaine Dostları Vakfı'nın daveti üzerine Chateau de la Fontaine festivalinin kapanışında konser verdi.

Boris Tuntev Adana'da "Oda Müziği" çalışmalarına devam etti. Bir çok oda müziği grubu ile konserler verdi. Kendisi halen Adana'da, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nda "misafir sanatçı" ve Ç.Ü. Devlet Konservatuvarı'ndaki öğretmenlik işlerine devam etmektedir.