Öğr Gör. H. Çağla ÇOKER

1979 yılında doğan Öğr.Gör. Çağla  ÇOKER1989 yılında Ç.Ü.Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı’na Prof. Boguslaw Wodka’nın yarı zamanlı piyano öğrencisi olarak girdi. Orta öğrenimini Tarsus Amerikan Lisesi’nde tamamladı ve 1999 yılında Ç.Ü. Devlet Konservatuvarı’nın lisans kısmını gösterdiği üstün başarıdan dolayı sınıf atlayarak, birincilikle bitirdi.

1994 ve 1996 yıllarında Viyana’da yapılan “Wiener Musik Seminar”a katılarak, Prof. Teuflmayr ve Prof. Flores ile çalışarak konserler verdi.1997 yılında Sofya’da bir dizi solo ve oda müziği konserlerine katıldı.1999 yılında Ç.Ü.Devlet Konservatuvarı’nda  Araştırma görevlisi olarak Can Çoker ile piyano master eğitimine başladı ve 2001 yılında başarı ile tamamladı. 2001 yılında Salzburg Mozart Akademisi’nin düzenlediği Masterclass’a katılarak Prof. Acquiles della Vigne ile çalışarak konser verdi. 2002 yılında ABD’nin Virginia eyaletinde Walter Hautzig ve Martin Berkofsky ile yapılan Masterclass’a katılarak bir dizi konserler verdi.

Öğrenimi süresince yurt içi ve yurt dışında birçok solo ve oda müziği resitalleri, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile W.A.Mozart’ın “ Re minor Piyano Konçertosu”, C.Franck’ın “ Senfonik Varyasyonlar” , F.Liszt’in “ 2. Piyano Konçertosu” ve Mersin Üniversitesi Akademik Orkestrası ile N.Kodallı’nın “ Ebru” adlı eserlerini solist olarak icra etti.

2013 yılında kazanmış olduğu “Dekanlık Bursu” ile ABD’de bulunan Indiana University Jacobs School of Music’de “Piano Performance” dalında ikinci masterına başladı ve 2015 yılında başarı ile mezun oldu. Bu süre içerisinde ünlü besteci ve piyanist Prof. Naoumoff ile piyano, Prof. Wright ile klavsen ve Dr.Taylor ile piyano pedagojisi üzerinde yoğunlaşarak uzmanlaştı. Jacobs School of Music’in Pre-College kısmında piyano öğretmeni olarak çalıştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştıma Merkezi’nde devlet sanatçısı Ayşegül Sarıca ile doktora çalışmalarını sürdüren Çağla Çoker, halen Ç.Ü.Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı’nda öğretim görevlisidir.