2023 Lisans Devresi Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönergesi

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI

LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

 

Amaç

MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarında yürütülen eğitim-öğretim, kayıt-kabul ve sınavlara ilişkin esasları düzenlemektir.

 

Kapsam

MADDE 2 (1) Bu Yönerge Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarında yürütülen eğitim-öğretim, kayıt-kabul ve sınavlara ilişkin hükümleri kapsar.

 

Dayanak

MADDE 3 (1) Bu Yönerge 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı “Yüksek Öğretim Kanunu’nun” 14. ve 44. maddeleri ile 16/06/2013 tarihli ve  28679 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Çukurova Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği”ne dayanılarak hazırlanmıştır.

 

            Tanımlar

MADDE 4 (1) Bu Yönergede geçen;

a)      Üniversite: Çukurova Üniversitesini,

b)     Rektörlük: Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünü,

c)      Senato: Çukurova Üniversitesi Senatosunu,

d)     Konservatuvar: Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarını,

e)      Müdür: Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürünü

f)       Konservatuvar Kurulu: Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı  Konservatuvar Kurulunu,

g)      Yönetim Kurulu: Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yönetim Kurulunu,

h)     Müzik Bölümü: Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümünü,

i)        Sahne Sanatları Bölümü : Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümünü,

j)       Anasanat Dalı: Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Bölümlerine ait Anasanat Dallarını,

k)     Sanat Dalı: Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Anasanat Dallarına bağlı Sanat Dallarını,

l)        AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemini (ECTS),

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Öğrenci Statüsü, Eğitim-Öğretim Süresi, Öğrenci Kontenjanları,

Kayıt–Kabule İlişkin Esaslar

 

Öğrenci Statüsü

Madde 5  (1) Konservatuvarda tam zamanlı öğrencilik esastır. Konservatuvara dinleyici ve özel öğrenci kabul edilmez.

 

Eğitim-Öğretim Süresi

Madde 6 (1) Konservatuvarda eğitim-öğretim süresi dört yıldır.

            (2) Öğrenciler, kayıtlı olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmadan lisans programlarını azami 7 yıl içinde başarı ile tamamlamak zorundadırlar. Ancak bu süre sonunda mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine , sınava girme koşullarını yerine getirerek başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için iki (2) eğitim-öğretim yılı, bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik haklarından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır. Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz. Sınırsız hak kullanma durumunda olan öğrenciler katkı payını/öğrenim ücretini ödemeye devam eder. Ancak bu öğrenciler sınav hakkı dışındaki öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Derslere devam yükümlüklerini yerine getirdikleri halde, yıl içi ve yıl sonu sınav yükümlüklerini bu maddede belirtilen hükümlere uygun olarak yerine getiremedikleri için ilişiği kesilen birinci sınıfta en fazla bir dersten , ara sınıflarda ise en fazla üç dersten başarısız olan öğrencilere üç yıl içinde kullanacakları üç sınav hakkı verilir. Sınav hakkı verilenler , yıl içi veya yıl sonu sınavı olduğuna bakılmaksızın başvurmaları halinde her eğitim-öğretim yılı başında açılacak sınavlara alınırlar. Sınavları sonunda sorumlu oldukları tüm dersleri başaranların kayıtları yeniden yapılır ve öğrenimlerine kaldıkları yerden devam ederler. Bu durumda olan öğrencilerin sınavlara girdikleri süre , öğrenim süresinden sayılmaz. Bu sınavlara katılan öğrenciler öğrencilik haklarından hiçbir şekilde yararlanamazlar.

 

Öğrenci Kontenjanları

Madde 7  (1) Sanat dalları itibariyle Konservatuvara alınacak öğrenci sayısı Konservatuvar Kurulu ile Yönetim Kurulu’nun ortak görüşü alınarak, Senato tarafından belirlenir ve Yüksek Öğretim Kurulu kararı ile kesinleşir.

 

Öğrenci Kayıt-Kabul Koşulları

Madde 8 (1) Konservatuvara alınacak öğrencilerde aranacak genel ve özel koşullar ile kayıt-kabule ilişkin esaslar Konservatuvar Kurulu’nun görüşü alınarak Yönetim Kurulu tarafından önerilen ve Senato tarafından kabul edilen ayrı bir kayıt-kabul yönergesi ile belirlenir.

 

Ders Muafiyeti

Madde 9 (1)

Üniversite birimlerine kaydını yaptıran öğrencilerin muafiyet işlemleri Senato tarafından belirlenen ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılır. Yatay geçişle gelen öğrencilerin önceki diploma programından aldığı ve başarılı olduğu derslerin intibakının yapılarak, bu derslere ilişkin daha önce alınan notlar transkripte işlenir.

 

Yatay Geçişler

Madde 10 (1) Diğer dengi Yükseköğretim Kurumlarından Konservatuvara yapılacak yatay geçişler; 24/4/2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ve 21/10/1982 tarihli ve 17845 nolu Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik”  hükümlerine göre düzenlenir.

2) Zorunlu haller dışında yapılacak yatay geçişlerde, başvuru yapan öğrencinin yasal hakları saklı kalmak kaydıyla, geldiği yükseköğretim kurumundan aldığı dersler ile geçiş yapacağı anasanat/sanat dalında alıp başarılı olması gereken dersler Konservatuvar Kurulu tarafından içerik yönünden karşılaştırılarak uygunluğu incelenir. Esas meslek derslerinin tamamının içerik bakımından Konservatuvarda görülen derslere uygun olması gerekir, aksi halde yatay geçiş işlemi yapılamaz. Yatay geçiş başvurusu uygun görülen öğrencilerin, ilgili anasanat/sanat dalı esas meslek derslerinden yapılacak performans sınavına girmeleri gerekir. Bu sınavlarda başarı notu; tüm derslerde 100 ( yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puandır. Performans sınavında başarılı olamayan öğrencilerin yatay geçişi yapılamaz. Sınavlarda başarılı olarak yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerin eğitim programlarına intibakları Yönetim Kurulunca sağlanır.

 

İki Ayrı Anasanat Dalına Devam

Madde 11 (1) Başarılı oldukları anasanat/sanat dallarından birinin ortaöğretimini üniversitelere bağlı Devlet Konservatuvarlarının Müzik ve Sahne Sanatları Liselerinde başarıyla tamamlamış adaylar, iki anasanat/sanat dalına da kayıtlarını yaptırabilirler.

(2) Bu öğrencilerin en son eğitim-öğretim yılında bulundukları anasanat/sanat dalında sınıfta kalmamış olmaları, devam edecekleri ikinci anasanat/sanat dalının genel ve özel şartlarını taşımaları ve bu anasanat/sanat dalının giriş sınavlarını da başarmış olmaları zorunludur.

 

Kayıt Yenileme

Madde 12 (1) Öğrenciler her yarıyılın başlangıcında akademik takvimde belirtilen süre içinde, öğrenci katkı payını veya öğrenim ücretini ödemek koşuluyla ders kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Kayıt yenileme işlemlerinin sorumluluğu öğrenciye aittir.

(2) Belirtilen sürede, haklı ve geçerli nedenleri olmadan kayıtlarını yenilemeyen öğrenciler, o dönemin derslerini alamazlar. Akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ders kaydını yapmayan öğrenciler, Çukurova Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 32’inci maddesinde öngörülen haklı ve geçerli sayılabilecek mazeretlerini belgelendirerek yarıyılın ilk on iş günü içinde başvururlar. İlgili yönetim Kurulu başvuruları beş iş günü içerisinde değerlendirerek sonuca bağlar. Mazereti kabul edilenler beş iş günü içinde kayıt yapmak zorundadırlar. Belirtilen süreler dışında yapılan başvurular kabul edilmez ve değerlendirmeye alınmaz.

(3) Öğrencilerin kayıtlarını yenilemedikleri dönemler öğretim süresinden sayılır.

(4) Öğrencilerin ders kaydında alabilecekleri derslerin toplamı; ortak zorunlu dersler, teorik ve uygulamalı dersler dahil alttan aldıkları derslerle birlikte her yarıyıl için haftada 40 AKTS kredisini geçemez.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Eğitim-Öğretim Programları ve Yürütülüş Esasları

 

Eğitim-Öğretim Programları

Madde 13 (1) Konservatuvarda eğitim-öğretim programları akademik yıl esasına göre programlanır. Akademik yıl, güz ve bahar olmak üzere iki yarıyıldan oluşur.

(2) Eğitim programının uygulanmasına ilişkin tarih ve süreler Senato tarafından onaylanan akademik takvimde belirlenir.

(3) Konservatuvarda yaz öğretimi açılmaz ve bu amaçla bir başka üniversiteden ders alınamaz.

            (4) Eğitim-öğretim dönemi programları, ilgili bölüm kurulunun önerisi üzerine Konservatuvar Kurulu’nca karara bağlanıp Senatonun onayına sunulur. Gerektiği hallerde bir eğitim-öğretim yılı içinde eğitim programı uyarınca okutulacak yardımcı meslek ve kültür dersleri ile ortak zorunlu derslerin yıllık AKTS kredisi toplamının bir veya iki yarıyıla dağılımı konusunda yapılacak program değişikliği bölüm başkanının önerisi üzerine Yönetim Kurulu kararı ile yapılabilir.

 

            Ders Grupları

 

            Madde 14 (1) Konservatuvarda dersler esas meslek dersleri, yardımcı meslek dersleri, kültür dersleri, ortak zorunlu dersler ve seçmeli dersler olmak üzere beş ayrı gruptan oluşur. Grupları oluşturan dersler eğitim-öğretim programında gösterilir.

 

Devam Zorunluluğu

            Madde 15 (1) Derslere ve uygulamalara devam zorunludur. Meslek derslerinin yüzde yirmisinden, yardımcı meslek, kültür ve ortak zorunlu derslerin yüzde otuzundan, fazlasına katılmayan öğrenci o dersin sınavına alınmaz. Devamsızlıkları nedeniyle sınava girme hakkı kazanamayanların listesi sınav döneminden bir hafta önce ilan edilir.

            (2) Esas meslek dersleri ve uygulamalı yardımcı meslek dersleri hariç tekrarlanan derslerde önceki dönemde devam şartı yerine getirilmişse, sınavlara girmek kaydıyla devam şartı aranmaz.

 

 

 

            Programların Yürütülüş Esasları

Madde 16 (1) Konservatuvarda her eğitim-öğretim yılında okutulan esas meslek dersleri bir önceki yılın tamamlayıcısı ve o yılın eğitimine bağlı önşartlı dersler olarak kabul edilir. Bu nedenle ders geçme değil sınıf geçme sistemi uygulanır.

(2) Konservatuvarın tüm sınıflarında esas meslek derslerinden herhangi birinden ve/veya ikiden fazla yardımcı meslek dersinden başarısız olan öğrenciler sınıf tekrarı yapar.

 (3) Konservatuvarın tüm sınıflarında esas meslek derslerinin hepsinden başarılı oldukları halde en çok iki yardımcı meslek dersinden ve/veya birden çok ortak zorunlu ders ve kültür derslerinden başarısız olan öğrenciler bir üst sınıfa devam eder.

(4) Sınıf tekrarı yapan öğrenciler başarısız oldukları derslerden sorumludur, programa yeni eklenen derslerden sorumlu değildir.

(5) Sınıf tekrarı yapan öğrenciler üst sınıftan ders alamaz.

(6) Ortak Zorunlu Derslerin yarıyıl sınavları ile esas meslek dersleri, yardımcı meslek dersleri, kültür dersleri ve ortak zorunlu derslerin yılsonu sınavlarında başarısız olan öğrencilere akademik takvimde belirtilen bütünleme sınav haftası içinde sınav hakkı verilir.

(7) Sınavlar, esas meslek dersleri, yardımcı meslek dersleri, kültür dersleri ve ortak zorunlu dersler, telafi dersleri ve uygulama çalışmaları (provalar) Cumartesi günleri de yapılabilir.

 

 

 

 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Sınavlar-Değerlendirme ve Diplomalar

Sınavlar

            Madde 17 (1) Sınavlar ; ara, yarıyıl, dönem , yılsonu, mazeret, performans, tek ders, ek sınav, sınırsız sınav  ve bütünleme sınavlarıdır.

(2) Yarıyıl, dönem , yılsonu, mazeret , performans , tek ders , ek sınav , sınırsız sınav ve bütünleme sınavlarının yer, gün ve saatleri akademik takvime uygun olarak Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve sınavlardan en az bir hafta önce ilan edilir.  

            (3)  Ara sınavların sayı ve tarihleri dersin sorumlu öğretim elemanı tarafından akademik takvime uygun olarak belirlenir ve sınavlardan en az bir hafta önce Konservatuvar Müdürlüğü’nce öğrencilere duyurulur.

(4) Öğrenciler; sınavlara ilan edilen gün, saat ve yerde girmek ve kimlik belgeleri ile yönetim tarafından istenecek diğer belgeleri yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Ara sınava/dönem sınavına girmek hakkını elde ettiği halde, haklı ve geçerli nedenlerle bu sınavlara girmeyenlerden mazeretleri Konservatuvar Yönetim Kurulu tarafından kabul edilenler, ara sınav / dönem sınavı haklarını aynı yarı yıl içinde ilgili bölüm başkanlığı tarafından belirlenen gün, yer ve saatte, kullanırlar. Öğrenciler mazeretlerinin kalkmış olduğunu mazaretlerinin bitiminden  itibaren en geç beş (5) iş günü içinde Konservatuvar Müdürlüğüne bildirmek zorundadırlar.

(5) Öğrencilerin sınavlara girebilmesi için ilgili dersten devam zorunluluğunu yerine getirmiş olması gerekmektedir.

 (6) Ara Sınav: Esas meslek dersleri dışında her ders için, en az bir ara sınav yapılır.

(7) Yarıyıl Sınavı : Dönemlik olan ortak zorunlu dersler için yarıyıl sonunda akademik takvime uygun olarak yapılır.

8) Dönem Sınavı : Meslek dersleri için güz yarıyılında yapılan yılsonu sınavlarına % 40 katkı sağlayan sınavdır.

9) Yılsonu Sınavı: Meslek, yardımcı meslek ve kültür dersleri için yıl sonunda yapılan sınavlardır. Esas meslek Lisans 4. sınıf dersi yılsonu sınavları dinleyici ve izleyicilere açık olarak yapılabilir.

 (11) Mazeret Sınavı: Ara sınavına , dönem sınavına haklı ve geçerli nedenlere dayalı mazereti dolayısıyla katılmayan öğrencilere verilen sınav hakkıdır.

 (12) Bütünleme Sınavı: Yılsonu ve ortak zorunlu derslerin yarıyıl sınavlarında başarısız olunan dersler için yapılan sınavdır. Bütünleme sınavları, yılsonu sınavları gibi ara sınav notu, dönem sınav notu dikkate alınarak değerlendirilir ve bütünleme sınavından alınan not, yarıyıl /yılsonu sınavı yerine geçer.

(13) Performans Sınavı: Zorunlu haller dışında yapılacak yatay geçişlerde, başvuru yapan öğrencilere uygulanan sınavdır.

(14) Tek Ders Sınavı : Sınavlara girme koşullarını yerine getirmiş olmak kaydıyla, mezun olmak için bir dersten başarısız olan öğrencilere açılan ve mezun olmak için tek ders durumuna düşülen yılı takip eden yıl başlamadan önce akademik takvimde belirtilen zamanda yapılan sınırsız sınavdır.

(15) Ek Sınav : Azami öğrenim süresini tamamlamış son sınıf öğrencilerine, mezun olabilmek için programda bulunan derslerden, alamadığı veya alıp da sınava girme koşullarını yerine getiremediği ders sayısı beş ders veya altında olan öğrencilere, sınava girme koşullarını yerine getirerek başarısız oldukları bütün dersler için verilen sınavdır.

(16) Sınırsız Sınav :  Azami öğrenim süresini tamamlamış mezun olabilmek için sınava girme koşullarını yerine getirerek tek dersten başarısız olan öğrencilere tanınan sınav hakkıdır.

 (17) Yazılı sınav evrakları en az iki yıl saklanır.

 

Sınav Şekilleri

Madde 18 (1) Kültür dersleri, teorik yardımcı meslek derslerinin ara ve yılsonu sınavları yazılı veya sözlü ya da hem yazılı hem sözlü olarak yapılabilir. Esas meslek dersleri ile uygulamalı yardımcı meslek derslerinin sınavları uygulamalı ve/veya hem yazılı hem sözlü olarak yapılabilir.

 

Sınav Komisyonları

            Madde 19 (1) Yardımcı meslek dersleri, kültür dersleri ve ortak zorunlu derslerin ara, yarıyıl, yılsonu, yeterlilik, mazeret ve bütünleme sınavları dersin sorumlu öğretim elemanı tarafından yapılır.

(2) Esas meslek derslerinin muafiyet, dönem/yılsonu, bütünleme ve performans sınavları ilgili bölüm başkanı, anasanat dalı başkanı ve sanat dalı esas meslek dersi öğretim elemanlarından (ilgili anasanat/sanat dalında yeterli üyenin bulunmaması veya ilgili anasanat/sanat dalı dışından üyelere ihtiyaç duyulması halinde Konservatuvar Kurulunun önerisi ile Yönetim Kurulunca görevlendirilecek üyelerden) oluşan geniş bir komisyon tarafından yapılır.

(3) Müdür, esas meslek dersleri sınav komisyonlarının başkanıdır, Müdürün bulunmadığı hallerde ilgili bölüm ve ya anasanat dalı başkanı bu görevi yerine getirir.

 

Ders Notunun Hesaplanması

Madde 20 (1) Esas meslek derslerinde; bir dersteki başarı durumu, öğrencinin dönem sınav notunun %40’ı ile yılsonu sınav notunun %60’ı alınarak hesaplanır. Bir esas meslek dersinin başarılmış sayılabilmesi için hem dönem sınav notunun %40’ı ile yılsonu sınav notunun %60’nın toplamının 70 (yetmiş) hem de yılsonu sınav notunun en az 70(yetmiş)  olması gerekir.

(2) Yardımcı meslek, ortak zorunlu dersler ve kültür derslerinde; bir dersteki başarı durumu ara sınavların, uygulamalı çalışmalar ile yarıyıl/yılsonu sınavının birlikte değerlendirilmesi ile belirlenir. Bir dersin başarı notuna, ara sınav notları ve uygulamaların birlikte katkısı %40 (yüzde kırk), yarıyıl/yılsonu sınav notunun katkısı ise %60 (yüzde altmış)tır. Bir dersin başarılmış sayılabilmesi için hem yarıyıl/yılsonu sınav notunun 60 (altmış) hem de ders ortalamasının en az 60 (altmış) olması gerekir.

          (3) Sınav ortalamalarının kayda geçmesinde, virgülden sonraki hane 5’ten küçükse sıfıra; 5 veya 5’ten büyükse, ikinci haneyi 1 arttıracak şekilde yuvarlanarak, iki hane esas alınır.

(4) Sınavlarda kopya çeken, kopya çekme girişiminde bulunan, sınava hile karıştıran, kopya çektiği ilgili öğretim elemanınca sınav evrakının incelenmesinden anlaşılan öğrenciye 0 (sıfır) notu verilir ve hakkında disiplin soruşturması açılır.

(5) Öğrenciye, mazeretsiz olarak girmediği sınav için 0 (sıfır) puan verilir.

         Sınav Sonuçlarının İlanı ve İtiraz

Madde 21 (1) Sınav sonuçları, sınavların bitiş tarihinden en geç bir hafta sonra ilan edilir.

(2) Sınav sonuçlarına itiraz, Çukurova Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 31’inci maddesinde göre yapılır ve sonuçlandırılır.

Diplomalar

Madde 22 (1) Öğrenim programlarını başarı ile tamamlayan öğrencilere, programın tamamlanmasını takip eden sınav dönemi sonunda diplomaları verilir.

(2) Mezun olan öğrencilere, eğitim-öğretim programlarında almış oldukları bütün dersleri, uygulamaları ve bunların kredilerini, başarı notlarını ve varsa yıl onur derecelerini de birlikte belirten bir “not belgesi” ve “diploma eki” verilir.

(3) Lisans öğrenimlerini tamamlayamayanların ön lisans diploması almaları, 18/03/1989 tarihli ve 20112 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Lisans Öğrenimlerini Tamamlamayan veya Tamamlayamayanların Ön Lisans Diploması Almaları veya Meslek Yüksekokullarına İntibakları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre yapılır.

Akademik Başarının Değerlendirilmesi

Madde 23 (1) Lisans öğrenim programını başarı ile tamamlayan öğrencilerin mezuniyet başarı dereceleri, öğretim programındaki bütün esas meslek derslerinin puan ortalamasının 0,75 katsayı ile yardımcı meslek, kültür ve ortak zorunlu derslerin puan ortalaması ise 0,25 katsayı ile çarpılıp toplanmasıyla bulunan rakamdan elde edilir.

           (2) Normal öğrenim süresine göre bulunduğu yarıyıldan/yıldan başarısız notu ve bir önceki yarıyıldan/yıldan başarısız dersi olmayan, disiplin cezası almamış başarılı öğrencilerden yıl sonunda en az normal ders yükü ile yılsonu not ortalaması 80-89 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 90-100 arasında olanlar yüksek onur öğrencisi olarak kabul edilir. Bu başarı, öğrencinin not belgesinde belirtilir.

 

BEŞİNCİ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

            Mazeretler

            Madde 24 (1) Öğrencinin mazeretli sayılmasına, Çukurova Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 32’inci maddesinde yer alan haklı ve geçerli nedenlerinin varlığı halinde Yönetim Kurulunca karar verilir.

            (2) Haklı ve geçerli nedenlerle öğrenimine ara veren öğrenci, mazereti sebebiyle ayrıldığı noktadan başlayarak öğrenciliğine devam eder.

            (3) Ara sınavına/dönem sınavına haklı ve geçerli nedenlere dayalı mazereti dolayısıyla katılmayan ve mazeretinin bitiminden en geç 5 iş günü içerisinde durumunu belgeleyen öğrencilere mazeretlerinin Yönetim Kurulu tarafından kabulü halinde her sınav için sadece bir defaya mahsus olmak üzere mazeret sınav hakkı verilir. Mazeret sınavları  Konservatuvar Müdürlüğünce tespit edilecek bir tarihte yapılır.

            (4) Öğrencilerin raporlu ve mazeretli oldukları süre içerisinde girdikleri sınavlarda aldıkları notlar geçersiz sayılır.

 

İzinler

Madde 25 (1) Öğrencinin izinli sayılmasına, Çukurova Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 33’inci maddesinde yer alan nedenlerin varlığı halinde Yönetim Kurulunca karar verilir.

            Tebligat ve Adres Bildirme

            Madde 26 (1) Her türlü tebligat, öğrencinin Konservatuvara kayıt sırasında bildirdiği adrese taahhütlü olarak yapılmak suretiyle tamamlanmış sayılır.

            Konservatuvara kaydolurken bildirdikleri adresi değiştirdikleri halde bunu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına veya Konservatuvar Müdürlüğüne kaydettirmemiş bulunan veya yanlış ve eksik adres vermiş olan öğrencilerin Konservatuvardaki mevcut adreslerine tebligatın gönderilmesi halinde kendilerine tebligat yapılmış sayılır.

Disiplin İşleri 

Madde 27 –  (1) Öğrencilerin disiplin iş ve işlemleri hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Hüküm Bulunmayan Haller

Madde 28 (1) Bu Yönergede hüküm bulunmayan hallerde,  Çukurova Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri ile Yönetim Kurulu ve Senato kararları uygulanır.

Yetki

            Madde 29 (1) Bu yönergede yer almayan eğitim-öğretim ve sınavlara ilişkin diğer konular; Yönetim Kurulu kararı ve Senato’nun onayı ile düzenlenebilir. Ayrıca Senato uygulamaya ilişkin düzenlemeleri doğrudan yapabilir.

Yürüklükten Kaldırılan Yönerge

Madde 30 (1) Senatonun 27.06.1995  tarihli toplantısında 9 /3     nolu karar ile kabul edilen Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lisans Öğretim ve Sınav Yönergesi yürürlükten kaldırılmıştır.

            Yürürlük

            Madde 31 (1) Senatonun 19.04.2016 tarihli toplantısında  05/06/  nolu kararı ile kabul edilen işbu yönerge kabul edildiği tarihten itibaren yürürlüğe girer.

            Yürütme

            Madde 32 (1) Bu yönerge hükümlerini Çukurova Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

 

 

 

Yönergenin Kabul Edildiği Senatonun

 

 Tarihi

Sayısı

19.04.2016

05/06 

Yönergede Değişiklik Yapılan Yönetim Kurulu

 

 Tarihi

Sayısı

24/06/2019

17/5

20.05.2022

15/5