Öğr.Gör. Şükrü Okan URŞAN

Şükrü Okan URŞAN

1969 yılında Ankara’da doğdu. İlkokulu Malatya’da Fırat İlkokulu’nda ortaokulu İzmir’de İnönü Lisesi’nde, lise ve üniversite öğrenimini Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Nefesli Çalgılar Anasanat Dalı Trombon Bölümü’nü bitirdikten sonra Kültür Bakanlığı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nda sanat hayatına başladı. Halen Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nda trombon sanatçısı olarak çalışmaya devam etmektedir. Ayrıca aynı kurumda uzun yıllardır Orkestra müdürlüğü, yöneticilik gibi çeşitli idari görevlerde de çalışmalarını devam ettirmektedir.

Türkiye’de Bakanlığa bağlı birçok senfoni orkestrası ve operalarda trombon sanatçısı olarak görev aldı. Almanya, Japonya, Azerbaycan, K.K.T.C. Suriye ve Malta’da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile hem sanatçı hem idareci kimliğiyle turne konserleri organize etti. Trombon sanatçılığı dışında 2004 yılında Viyana’da Bösendorfer fabrikasında piyano akordu,piyano bakım onarım gibi konularda eğitim aldı. Halen bu konularda çalışmalarını sürdürmektedir. 2023 mayıs ayında Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Ensstitüsü’nde yüksek lisans eğitmini tamamlayan sanatçı 2022 yılından bu yana Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda trombon eğitimi vermektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.