Doç. Anton Trofimov
Fagot Kamışı Üretimi Ustalık Sınıfı (Master Class)
01-05 Ağutos Tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Doç. Anton Trofimov tarafından beş gün sürecek Fagot Kamışı Üretimi Ustalık Sınıfı (Master Class) düzenlenecektir. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.
Birinci Gün:
· Kamış olacak kargıların seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar,
· Kargı çap ve uzunluk ölçüleri hakkında bilgilerin verilmesi,
· Alt kazıma makinesinin kullanım teknikleri hakkında bilgilerin verilmesi.
· Altı kazınmış kargının milimetrik ile mikrometrik ölçüleri hakkında bilgilerin verilmesi.
· Tüm kazıma işlemlerinden önce kargıların yumuşaması için ıslanması gereken zaman hakkında bilgilerin verilmesi,
· Tüm aşamaların pratik açıdan deneyimlenmesi.
İkinci Gün:
· Üst kazıma ölçüleri hakkında bilgilerin verilmesi,
· Üst kazıma makinesinin mikrometrik ayarların nereden ve nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgilerin verilmesi,
· Üst kazıma makinesinin kullanım teknikleri hakkında bilgilerin verilmesi,
· Tüm aşamaların pratik açıdan deneyimlenmesi.
Üçüncü gün:
· Altı ve üstü kazınmış kamışların formalar ile şekillendirilmesi,
· Çeşitli kamış formaların tanıtımı,
· Forma isimleri, numaraları, ölçüleri ve özellikleri hakkında bilgilerin verilmesi,
· Formalama işleminin pratik açıdan deneyimlenmesi.
Dördüncü gün:
· Formalanmış kamışların üzerine, el işçiliği ile tellerin takılması,
· Tellerin takılması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verilmesi,
· Telleri takılmış kamışların kuruma süreleri hakkında bilgilerin verilmesi,
· İp sarma ya da daralan makaron takma teknikleri,
· İp ve daralan makaron sabit kalması için kullanılması tavsiye edilen yapıştırıcı türleri.
· Tel takma ve ip sarma tekniklerinin pratik açıdan deneyimlenmesi.
·
Beşinci gün:
· Kamışın, uç kesme makinası ile ağzının açılması,
· Uç kesme makinasının kullanım teknikleri,
· Kamış ağzının açılması için kesilmesi gereken milimetrik ölçüler hakkında bilgi verilmesi,
· Uç kazıma makinesinin tanıtımı ve önemi,
· Uç kazıma makinasının kullanım teknikleri ve kamış uçlarının kazınması,
· Kamışın, es borusunun üzerinde hava kaçırmadan sağlam ve sabit bir şekilde durması için, kamış içinin rayba ile genişletilme işleminin uygulamalı olarak öğretilmesi,
· Uç kesme ve uç kazıma makinelerinin pratik açıdan deneyimlenmesi,
· Hazır kamışların fagot üzerinde denenmesi,
· Hazır kamışın icracının fiziksel yapısına, icracının enstrumanına ve çalınacak esere göre hassas kazıma işleminin uygulamalı olarak öğretilmesi.
Başvuru için ekteki formun doldurulması zorunludur: https://events.cu.edu.tr/event/709/