Duyurular

...

FAGOT KAMIŞ ÜRETİMİ USTALIK SINIFI

Doç. Anton Trofimov 

Fagot Kamışı Üretimi Ustalık Sınıfı (Master Class)

           01-05 Ağutos Tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Doç. Anton Trofimov tarafından beş gün sürecek Fagot Kamışı Üretimi Ustalık Sınıfı (Master Class) düzenlenecektir. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.

Birinci Gün: 

·      Kamış olacak kargıların seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar,

·      Kargı çap ve uzunluk ölçüleri hakkında bilgilerin verilmesi,

·      Alt kazıma makinesinin kullanım teknikleri hakkında bilgilerin verilmesi.

·      Altı kazınmış kargının milimetrik ile mikrometrik ölçüleri hakkında bilgilerin verilmesi. 

·  Tüm kazıma işlemlerinden önce kargıların yumuşaması için ıslanması gereken zaman hakkında bilgilerin verilmesi,

·      Tüm aşamaların pratik açıdan deneyimlenmesi.

İkinci Gün:

·      Üst kazıma ölçüleri hakkında bilgilerin verilmesi, 

·     Üst kazıma makinesinin mikrometrik ayarların nereden ve nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgilerin verilmesi,

·      Üst kazıma makinesinin kullanım teknikleri hakkında bilgilerin verilmesi,

·      Tüm aşamaların pratik açıdan deneyimlenmesi.

Üçüncü gün:

·      Altı ve üstü kazınmış kamışların formalar ile şekillendirilmesi,

·      Çeşitli kamış formaların tanıtımı,

·      Forma isimleri, numaraları, ölçüleri ve özellikleri hakkında bilgilerin verilmesi,

·      Formalama işleminin pratik açıdan deneyimlenmesi.

Dördüncü gün: 

·      Formalanmış kamışların üzerine, el işçiliği ile tellerin takılması,

·      Tellerin takılması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verilmesi,

·      Telleri takılmış kamışların kuruma süreleri hakkında bilgilerin verilmesi,

·      İp sarma ya da daralan makaron takma teknikleri,

·      İp ve daralan makaron sabit kalması için kullanılması tavsiye edilen yapıştırıcı türleri.

·      Tel takma ve ip sarma tekniklerinin pratik açıdan deneyimlenmesi.

·       

Beşinci gün:

·      Kamışın, uç kesme makinası ile ağzının açılması,

·      Uç kesme makinasının kullanım teknikleri,

·      Kamış ağzının açılması için kesilmesi gereken milimetrik ölçüler hakkında bilgi verilmesi,

·      Uç kazıma makinesinin tanıtımı ve önemi,

·      Uç kazıma makinasının kullanım teknikleri ve kamış uçlarının kazınması,

·      Kamışın, es borusunun üzerinde hava kaçırmadan sağlam ve sabit bir şekilde durması için, kamış içinin rayba ile genişletilme işleminin uygulamalı olarak öğretilmesi,

·      Uç kesme ve uç kazıma makinelerinin pratik açıdan deneyimlenmesi,

·      Hazır kamışların fagot üzerinde denenmesi,

 

·      Hazır kamışın icracının fiziksel yapısına, icracının enstrumanına ve çalınacak esere göre hassas kazıma işleminin uygulamalı olarak öğretilmesi.

 

Başvuru için ekteki formun doldurulması zorunludur: https://events.cu.edu.tr/event/709/