Öğr. Gör. Nil Suhan KURUCU

1992 yılında Mersin’de doğdu. 1999 yılında Victoria Aleksandra Perepelitsa ile özel piyano eğitimine başladı. 2003 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümüne girip Öğr. Gör. Hatice Aylin Aslan ile çalışmaya başladı. 2004 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalına yatay geçiş yaparak Lise ve Üniversite eğitimine Öğr. Gör. H. Çağla Çoker, Prof. Saida Behbudova ve Prof. Ülviyye Güler ile devam etti. Çukurova Üniversitesinde öğrencilik yıllarında Gülsin Onay, Martin Berkofsky, Hüseyin Sermet ve Fazıl Say gibi piyanistlerin gerçekleştirmiş olduğu “Master Class”lara katıldı. 2014 ve 2022 yıllarında Efe Tanman ile teori çalıştı. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalından Prof. Dr. Ülviyye Güler’in öğrencisi olarak 2015 yılında mezun oldu. Santi Serratosa Lopez, Tuncer Ediz Toksoy, Ayşegül Bozkurt, Keith Terry, Ezo Sunal, Douglas Goodkin, ve Hale Biçer ile Beden Perküsyonu ve Orff Eğitimi dersleri aldı. 2010 yılında başladığı Piyano, Müzik, Orff ve Beden Perküsyonu eğitmenliğine devam etmektedir. Halen Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Müzik Teorisi ve Yardımcı Piyano derslerinde öğretici olarak eğitim-öğretim hayatını sürdürmektedir.