ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI 2020-2023 YILLARI KAPSAYAN STRATEJİK PLAN BELGESİ BİRİM KALİTE KOMİSYONU VE BİRİM EĞİTİM KOORDİNASYON KURULU TARAFINDAN İNCELENMİŞ VE SONUÇ RAPORU OLUŞTURULMUŞTUR.
H.1.1: Öğretim üyesi başına düşen toplam nitelikli yayın sayısını her yıl %3 artırmak.
2020 – 2023 yılında konservatuvarımızda kadrolu öğretim üyesi sayısı 2 Prof. 1 Dr. Öğretim Üyesidir. Konservatuvarımızın Öğretim üyesi sayısı istihdamı yeteri sayıda gerçekleşmediği için bu hedefe ulaşılamamıştır.
H1.2: Ulusal ve uluslararası işbirlikli yarışma ve festivallere katılım sayısını 2023 yılı sonuna kadar her yıl %5 artırmak.
Yaşanılan pandemi ve Deprem nedeniyle Uluslararası Yarışmaların bir çoğunun yapılamaması ve online yarışmaların azlığı sebebiyle katılım sağlayan öğrencilerimiz her yıl aynı seviyede kalmıştır.
H1.3: Nitelikli yayın ve sahne performans sayısını 2023 yılı sonuna kadar her yıl %10 artırmak.
2019 yılı ve 2022 Nisan ayına kadar ölçeklendirilen bir evrak bulunmadığından performans ölçümü yapılamamıştır. 2022 Nisan – Aralık Ayı 41 etkinlik gerçekleşmiş ve 2023 yılı ise 45 olarak belirlenmiştir. Yine pandemic ve deprem şartlarında etkinlik sayımız göz önünde bulundurulduğunda bile %10 artış sağlayarak hedeflerimize ulaşmış bulunmaktayız.
H1.4: Öğretim üyesi başına yayın, performans ve sanatsal telif sayısını artırmak.
Öğretim üyelerimizin 2020-2023 yılları arasında gerçekleşen yayın sayısı maalesef istenilen seviyeye ulaşmamıştır. Buna karşın çeşitli sanat kurumlarında performans sunan öğretim görevlilerimiz olmuştur. Yine ölçeklendirme konusunda ortaya çıkan zafiyet sonucu net veri elde edemesek de 2023 yılı içerisinde öğretim elemanlarımızın farklı sanat kurumlarında görevlendirilmelerine ve farklı sanat kurumları işbirliği ile yapılan resital ve konserlerinde artış görülmektedir.
H1.5: Üniversitemiz ve Konservatuvarımız altyapı olanaklarını kullanarak araştırmaya yönelik yapılan çalışmaların kalite ve kantitesini arttırmak.
Öğretim üyelerimizin 2020-2023 yılları arasında gerçekleşen 1 öğretim üyemizin araştırma faaliyetleri bulunmaktadır. Araştırma faaliyetleri sonucunda 2022 yılında 6 adet patent ve 1 faydalı model, 2023 yılında ise 1 adet patent başvurusu yapılmış, tescil işlemleri devam etmektedir.
H.2.1: Lisans eğitim programlarını ulusal ve uluslararası ölçekte toplumun ve öğrencilerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda 2023 yılı sonuna kadar katılımcı bir anlayışla sürekli geliştirmek.
2022 yılı itibariyle Birim Eğitim Koordinasyon Kurulu’nun kurulmasıyla katılımcı program güncelleme toplantıları yapılmıştır. 2023 yılı Program Güncelleme Çalışmaları kapsamında dış paydaş katılımıyla program güncellemeleri gerçekleşmiş ve nitelikli ve çağdaş eğitim program hedefimize bir adım daha yaklaşmış bulunmaktayız.
H2.2: Düşünme becerileri gelişmiş, yaşam boyu öğrenme bilinci kazanmış, mesleğinde iyi yetişmiş insan gücü yetiştirmek.
2022 ve 2023 yılı Program Güncelleme Çalışmaları kapsamında program güncellemeleri gerçekleşmiş ve nitelikli ve çağdaş eğitim program hedefimize yönelik yeni dersler eklenmiş ve aynı zamanda masterclass sayısında artış gözlenmektedir. Öğrencilerimizin Masterclass’larla yaşam boyu öğrenme bilincinin gelişimi hedeflenmektedir.
H2.3: Öğretim elemanlarının, 2023 yılı sonuna kadar eğitim becerilerini geliştirme eğitimini almasını sağlamak.
Konservatuvarımızın tüm öğretim elemanları 2022 ve 2023 yılı içerisinde Ç.Ü. Eğitim Koordinatörlüğü öncülüğünde Çukurova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Eğiticilerin Eğitimi” adlı kurslara katılarak sertifikalarını almışlardır. Bu nedenle eğiticilerimizin eğitim becerilerini geliştirme konusundaki hedefimize ulaşmış bulunmaktayız.
H3.1: Konservatuvarımızın bölge, ülke ve uluslararası tanınırlığını ve etkinliklerine katılımı arttırmak.
Konservatuvarımızın etkinliklerine Katılım sayısını gösterecek veri maalesef bulunmamaktadır. Fakat Konservatuvarımızın düzenlediği Rhapsody Piyano Yarışması ve Festivaline hem izleyici hem de katılımcı olarak katılımının her yıl arttığı gözlenmektedir. Okulumuz salon kapasitesinin sınırlı olması sebebiyle katılımcı sayıları benzer oranda devam etmektedir. Salon kapasitelerinin ve etkinlik sayılarının artması durumunda konservatuvarımızın bölge, ülke ve uluslararası tanınırlığını ve etkinliklerine katılımı doğru orantılı olarak artacaktır.
H3.2: Üniversitemizce sunulan eğitim, sertifika programlarından yararlanma düzeyini artırmak.
Buna ilişkin herhangi bir veri bulunmamaktadır.
H3.3: Topluma hizmet projelerini artırmak ve uluslararası niteliklerini geliştirmek.
2019 yılı öncesinde Huzurevleri, Cezaevleri, Çocuk Esirgeme Kurumları sakinleri oyunlarımızı, konserlerimizi ve gösterilerimizi izlemek üzere katılım gösteriyorlardı. Ancak pandemi şartları sebebiyle bu bağlantı koptu ve sonrasında böylesi bir işbirliği gerçekleşmediği görülmektedir.. Yine de 2022 yılı içerisinde Üniversitemiz Balcalı Hastanesi Onkoloji Hastanesinde çocuk biriminde gerçekleştirdiğimiz 23 Nisan kutlaması, Adana Sevgi Evlerinde düzenlenen konser ve yetenek taraması yapılmasına rağmen 2019 öncesinin hayli gerisinde kalınarak istenilen hedeflere ulaşılamamıştır.
H3.4: Konservatuvarımızın mezunları ile ilişkisini artırmak.
Konservatuvarımızın mezunları ile ilişkisini artırmak ve takip edebilmek için bir araç olarak “Mezun Bilgi Dökümü” oluşturuldu. Buradan mezunlarımızın istihdam durumlarını ve güncel sanat aktivitelerini tüm paydaşlar tarafından görülmesi sağlandı. Bunun yanısıra mezunlarımızın düzenlemiş olduğu birçok etkinliğe okul olarak öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin katılımını teşvik ederek destek olmaya özen gösterdik.
H4.1: İdari personelin niteliğini artırmak.
Üniversitemizin düzenlediği hizmet içi eğitimlerine tüm idari personellerimiz katılım sağlayarak bu konudaki hedeflerimize ulaşmış bulunmaktayız.
H4.2: Eğitim – öğretim ve çalışma alanlarını iyileştirmek.
2020 - 2023 yılları arasında Ana binanın dış cephesinin tamamen yenilenmesi sağlanarak,ana binanın çevre düzeninin yeni baştan düzenleyerek, binalarımızın mevcut tahliye borularının değiştirilmesi, Afife Jale Tiyatro Salonu’nun kalorifer tesisatının döşenmesi, depremde zarar gören duvarların tadilatı gibi bir çok iyileştirmeyi yaparak istenilen hedeflere ulaşmamıza rağmen hala okulumuzun eksikleri üzerine çalışmalar devam etmektedir.
H4.3: Eğitime yönelik etüd odaları, stüdyo, sahne ve diğer uygulama olanaklarını artırmak.
2020 - 2023 yılları arasında okulumuzun mevcut şartları içerisinde, 1 Konser salonu, 1 Orkestra Prova Salonu, 1 Açık Sahne, 2 adet Stüdyo, 2 adet derslik yaparak istenilen hedeflere ulaşmamıza rağmen hala okulumuzun eksikleri üzerine çalışmalar devam etmektedir.
H4.4: Hizmete yönelik yeni stratejiler geliştirmek.
2020 öncesinde okulumuzun mevcut şartları içerisinde özel yetenek sınavlarının başvuruları elden yapılmakta ve bu nedenden dolayı bölgesel ve hatta ülke sathına yayılmış bir başvuru almakta güçlük çekerken önce kurumsal mail adresi üzerinden ve daha sonra events.cu.edu.tr üzerinden online başvurular alarak birçok handikapları bertaraf etmeyi başardığımız görülüyor. Online eğitim deneyimi maalesef konservatuvarın ve sanatın doğasına aykırı bir durum teşkil etmesi sebebiyle geliştiremediğimiz bir yöntem olarak görülse de kuramsal derslerde ise başarı elde edebildik.
H4.5: Bilişim olanaklarını geliştirmek.
2020 öncesinde okulumuz içerisinde yer alan enformatik laboratuvarının kapatılması sonucunda bu konuda eldeki imkanları kullanmaya devam ediyoruz. 2020 - 2023 yılları arasında 3 adet masaüstü bilgisayar, 2 adet yazıcı ve 1 adet tablet alınabildi. İnternet sağlayıcıların modernizasyonu sağlanarak her kata ve Afife Jale Tiyatro Salonu’na internet erişimi sağlandı. Pandemi ve deprem döneminde Üniversitemiz anlaşması gereği “Microsoft Teams” üzerinden birçok ders yürütülmüştür. Okulumuzun bilişim kapasitesi bütçesel oranda geliştirilmeye özen gösterilmektedir.
H4.6: Fakültemizin mali kaynaklarını artırmak.
Konservatuvarımızın merkezi bütçe dışında en büyük gelir kalemi yarı zamanlı eğitim karşılığında elde ettiğimiz döner sermaye gelirleridir. 2020 öncesi yarı zamanlı eğitim öğrenci sayısındaki artış sayesinde gelirlerimiz artarak istenilen hedeflere bir bakıma ulaşmış bulunmaktayız.